Sint Maarten…

11 november is de dag,

Dat mijn lichtje, dat mijn lichtje

11 november is de dag

Dat mijn lichtje branden mag…

Dit jaar hadden we alleen onze jongste die nog langs de deuren ging met zijn lampion. Dus daar gingen we…

Eerst gezellig met vrienden pannenkoeken eten en daarna gingen onze mannen met de kids langs de deuren.

We hadden een behoorlijke buit snoep binnen gehaald en onze jongste vind het dan ook super gezellig na afloop. Want een kopje thee en een snoepje samen op de bank is toch wel een klein feestje🎉

Ruim acht jaar geleden had ik bedacht dat ik iets met al dat snoepgoed na sint Maarten wou doen want zoveel snoep vind ik wel wat overdreven, en ik wil mijn kinderen ook leren dat ze moeten delen etc.

Dus de dag na sint Maarten mochten de kids toen uit hun bak 5 snoepjes uitzoeken en we gingen een bestemming zoeken voor al het snoep.

We kwamen terecht bij de voedselbank en na uitleg van onze kinderen dat ze de “arme” kinderen ook lekkere snoepjes wouden geven. Namen ze het snoep aan en vonden ze dat een super lief initiatief en lief gebaar. Ik wil graag onze kinderen meebrengen dat het niet vanzelf sprekend is dat iedereeen alles kan betalen en dat delen een hele fijne verrijking is in je leven.

En zo doen wij al ruim acht jaar de dag na Sint Maarten ons snoepgoed delen aan de voedselbank. En zijn onze kinderen tevreden en we maken er anderen ook weer blij mee. En zo helpen wij de wereld een beetje mooier te maken ♥️

Ik ben benieuwd hoe jullie hier over denken, laat je een reactie achter💋

2 gedachten over “Sint Maarten…

 1. Mooie gedschten!! het echte verhaal van sint maarten gaat ook over delen. Ik vertelde het aan mijn kinderen maar die zeiden, maar mam de “arme” kinderen kunnen toch zelf ook gratis lopen langs de deuren net als ons dus hebben ze zelf ook net zoveel snoep als ik. Waarom zou ik hun nog meer moeten geven en zelf van minder moeten genieten.

  Verder leren ze bij ons delen doordat het in 1 pot gaat en het voor iedereen bij de praatjes is. Naast sint maarten hebben wij bijna nooit snoep. Dus mogen ze er lekker van genieten samen met zijn alle.

  Prachtige gedachten dat is waar sint maarten om gaat, maar hier denken ze te ver door omdat te kunnen doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. De oudste zei trouwens nog wel mam als je dat dan doet kan je het beter in zeeland (waar ik vandaan kom) naar toe brengen daar lopen ze zelf geen sint maarten. Die hebben dan zelf niks. Dus er werd wel over verder gedacht ♡

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s