Een offline weekend..

We zijn allemaal druk, met werk, gezin, sociale aspecten… etc etc…

Een paar weken geleden kreeg ik kleine klachten als rugpijn. Daarbij kreeg ik ook hoofdpijn en mijn rugpijn werd alleen maar erger.

Op aandringen van mijn man toch maar de fysio gebeld en ik mocht de volgende dag al langskomen. Daar bleek een behoorlijke knel in mijn wervel te zitten en die behandelde ze gelukkig direct en na wat vragen en een heel goed gesprek mocht ik weer gaan. Oja en natuurlijk nieuwe afspraken gemaakt😉

Wat bleek: ik nam teveel hooi op mijn vork en kan heel moeilijk tegen stress. En die dingen had ik afgelopen periode best wel veel…

Gelukkig zag ik zelf op tijd in dat dit zo niet langer door kon gaan en ben ik per afgelopen oktober 1 dag minder gaan werken. Dat was al een hele stap voor mij😅 de mensen die mij goed kennen weten dat ik dat heeeeel erg moeilijk vind/ vond omdat ik mijn werk echt met heel veel liefde en passie doe!

En nu moet ik zeggen dat ik het best kan waarderen 1 hele extra dag voor helemaal mijzelf! Ik benut die dag om met vriendinnen lekker lang koffie te drinken/ dagje sauna/ lekker nix doen… gewoon doen waar ik op dat moment zin in heb.

Nu heeft mijn man een fulltime baan, we hebben drie kinderen die druk zijn met school / huiswerk / sport / sociale contacten… en zo schiet er soms ook wel wat aandacht bij in.

Wij plannen nu bewust één avond door de weeks en één dag in de maand met elkaar om echt even samen te zijn. Echte tijd voor elkaar als partner zijnde.

Zo plannen we ook echt de zondagen in voor alleen maar met ons gezin. Nu hadden wij bedacht om eens alle telefoontjes / schermpjes een weekend lang te verbannen in het huis (en Ja de pubers hadden er eerst even wat op tegen) maar afgelopen weekend was het zover!

Wij genoten zaterdag van een dagje sauna en zondag gingen we met de kinderen even relaxed op pad en genoten we van goede gesprekken, samen eten / drinken en van ons gezin genieten. We maakten geen foto’s, we hadden alleen elkaar en de pubers 😉 die vonden het achteraf we meevallen en zeker voor herhaling vatbaar!

Dus : dit gaan we vaker doen😀

Zijn jullie er van bewust dat je niet egoïstische hoeft te zijn om eerst aan jezelf te denken, en nee ook een antwoord is, zonder uitleg te hoeven geven 💋

Een gedachte over “Een offline weekend..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s