Weekmenu+ Boodschappen

Aangezien we een groot gezin hebben en ik daarnaast werk als gastouder. Is het elke week weer een leuke uitdaging om weer te bedenken wat we elke dag gaan eten. Daarbij is het ook zo dat er drie dagen in de week opvang kinderen mee blijven eten, en het dus best een groot gezellig gezelschap is.(en er dus ook in grote aantallen gekookt word)

Op woensdagavond/donderdagochtend maak ik alvast een briefje met wat ik nodig heb en wanneer ik al weet wat drukke dagen zijn en of wanneer er gesport moet worden. En zo kan ik dan makkelijk mijn weekmenu samen stellen. Vervolgens doe ik op donderdag/ vrijdag de weekboodschappen. Ik haal op de markt groente, fruit, en kaas. En de boodschappen doe ik dan bij de Aldi en de appie. (Ik mis nog steeds hier een lidl😉)

Hierbij een overzichtje wat we afgelopen week aten.

Maandag : Gevulde wraps en salade

Dinsdag : Macaroni

Woensdag: Stampot Boerenkool met worst

Donderdag: Sperziebonen schotel

Vrijdag : Zuurkool ananas schotel

In het weekend maak ik vaak verse soep en eten we dat met lekkere gevulde broodjes, en helpen onze kinderen ook vaak mee met gerechten klaarmaken. Of ze bedenken zelf wat.

Nou ben ik erg benieuwd naar wat jullie doen. Maken jullie een weekmenu en hoe vaak doen jullie boodschappen? 💋

4 gedachten over “Weekmenu+ Boodschappen

  1. De weekboodschappen halen we vaak op zaterdag of zondag bij de Vomar en Aldi. Doordeweeks halen we soms nog wat vergeten boodschappen 😁.
    Op dit moment maken we geen weekmenu maar dat kan over een maand best anders zijn. Dan houden we dat weer een aantal weken/maanden vol en stoppen er dan weer mee.

    Geliked door 1 persoon

  2. We go with the flow. Net wat handig is en wat uitkomt soms week boodschappen, soms elke dag even. Geen ritme in behalve dat wij zoveel mogelijk verpakkingsloos kopen daardoor wel het meeste op de markt op donderdag. Maar dat zijn basis dingen dus geen weekmenu.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s